logo emax 2 prekidaci automatizacija abb  automatika.rsPrvo da naglasimo da ovo ne trebate probati sami u ”svojoj kući” tj. na poslu, industrijski roboti nisu testirani za prevoz putnika i bilo koju interakciju sa ljudima. Postoji samo jedan robot na svetu, koji je dobio sertifikat od strane nemačke TÜV Asocijacije, da prenosi i prezovi ljude, a proizvođač tog robota je kompanija Kuka. Ovde se radi o ”trošenju” slobodnog vremena sa ABB robotom koji nosi oznaku IRB 6600.

 Prilikom isporuke robota i njihovog postavljanje u proizvodni pogon, nekolicina inženjera se dosetila da napravi neki vid roll costera i da se malo zabavi u pauzi na poslu. Dizajniran je specijalni sigurnosni nošač koji je postavljen na robota. Nakon programiranja nekoliko ruta i putanja koje su pokrivale surfovanje, ljuljanje, ludu vožnju sa okretanje pristupilo se testiranju. Kako je sve bilo van domašaja robota vožnja je mogla da počne.
 Evo da se upoznamo sa nekim karakteristikama IRB 6600 robota. Nosivost robota je 225kg, maksimalni domašaj 2.55m, težina robota je 1750kg a napajanje je moguće na 200-600V, 50/60Hz.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.