ABB-logo abb robotika SAD fabrika automatizacija robotika automatika.rsKompanija ABB, vodeći svetski proizvođač u tehnologijama za energetiku i automatizaciju, objavila je da će započeti proizvodnju robota u SAD, čime će postati prva svetska kompanija za proizvodnju robota koja se u potpunosti posvećuje i investira u proizvodnju robota u SAD. Kompanija je najavila otvaranje nove fabrike za proizvodnju robota u postojećim pogonima u Oburn Hilsu, Mičigen, u kojima je već zaposleno oko 500 visoko stručnih radnika. Proizvodnja će započeti odmah.

 Nova fabrika je treći ABB-ov pogon za proizvodnju robota, pored Šangaja u Kini i Vesterosa u Švedskoj, i u njoj će se proizvoditi ABB-ovi roboti i srodna oprema za severnoameričko tržište.
 SAD predstavljaju ABB-ovo najveće tržište sa prodajom od 7,5 milijardi dolara. Kompanija je od 2010. godine investirala više od 10 milijardi dolara u lokalne jedinice za istraživanje i razvoj, kapitalne investicije i akvizicije, povećavajući broj zaposlenih na toj teritoriji sa 11.500 na 26.300.
 “Novi pogon za proizvodnju u Severnoj Americi podiže nivo naše ponude i servisa za robote korisnicima u SAD, Meksiku i Kanadi, omogućavajući nam da postignemo najbolje uslove isporuke i tehničku podršku u Severnoj Americi,” rekao je Per Vegard Nerset, izvršni direktor ABB Robotics. “Ekspanzija je u skladu sa našom globalnom strategijom, koja se ogleda u uspostavljanju lokalnog prisustva na ključnim tržištima za razvoj robotike čime se naša vrhunska tehnologija približava našim korisnicima. Uveren sam da će jako tržište robotike u ne tako dalekoj budućnosti doprineti povećanju broja zaposlenih na ovoj lokaciji na ukupno 1.000 visoko obrazovanih radnika.
 
ABB-logo abb robotika SAD fabrika branislav mrgud automatizacija robotika automatika.rs
 ”Portfolio proizvoda koji će se proizvoditi u novom pogonu će se proširivati u fazama, sa ciljem da većina ABB-ovih robota i kontrolera za robote koji se isporučuju u SAD, Meksiku i Kanadi bude proizvedena u Oburn Hilsu. Lokalna proizvodnja ubrzava proces isporuke i kao rezultat daje značajno skraćivanje vremena isporuke korisnicima.
 
 ABB-oba poslovna grupacija za robotiku (ABB Robotics Business Unit) je vodeći svetski snabdevač industrijskih robota – koji takođe obezbeđuje i softver za robote, perifernu opremu, modularne proizvodne jedinice i servise za operacije kao što su zavarivanje, rukovanje, sklapanje, bojenje i završna obrada, preuzimanje, pakovanje, paletizacija i nega mašina. Ključna tržišta uključuju auto industriju, industriju plastičnih materijala, metaloprerađivačku industriju, livnice, elektronsku industriju, mašinsku obradu, farmaceutsku industriju i preradu hrane i pića. Velika usmerenost ka odgovarajućim rešenjima pomaže proizvođačima u povećavanju produktivnosti, kvaliteta proizvoda i bezbednosti na radu. ABB je širom sveta instalirao više od 250.000 robota.
 
Za više informacija kontaktirajte:

ABB d.o.o.
Branislav Mrgud

branislav.mrgud@rs.abb.com

ABB d.o.o.
abb potpis abb srbija automatizacija robotika automatika.rs
Kumodraška 235
11010 Beograd
Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.