toblerone robotika irb 6600 irb 2400 automatizacija rokovanje materijalom automatika.rsToblerone – Ako ne na svetu, onda sigurno jeste u Evropi jedna od najlepših čokolada. Inspirisana je švajcarskim planinskim vrhom Matterhorn na Alpima. Inače Toblerone su osmislili Teodor Tobler i Emil Bauman još davne 1908.godine. Ovu čokoladu pored jedinstvenog trouglastog oblika odlikuje jedinstvena kombinacija čokolade, lešnika, badema i meda. Ovde možete pogledati kako izgleda pakovanje ovih čokolada.
 ABB roboti definitivno imaju svoje mesto u prehrambenoj industriji, a ovde se sreću sa veoma zahtevnim i delikatnim zadacima. Pakovanje čokolade može biti dosta složeno, u ovom slučaju, možda i najsloženije od svih pakovanja slatkiša per svega zbog samog oblika Toblerone. U videu koji sledi možete videti kompletno rukovanje slatkišima od transporta, selektiranja i do pakovanja.

U ovod delu fabrike u Bernu, koriste se ABB roboti oznake IRB 6600 i 2400. ABB IRB 6600 ima domet do 3m, i prenosi tacne sa naslaganim slatkišima do transportne stanice gde se u rad uključije robot IRB 2400. Mora se napomenuti da je veoma bitno da nijedna čokolada ne padne sa tacne jer onda dolazi do zatvaranja mašina i linije. Zbog toga je veoma bitno da roboti budu precizni, što je jedna od odlika ABB robota.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.