naslovna_vesti_bezicno_upravljanje_mikrokontrolerima_elektronika_mikrokontroleri_automatika.rs.jpgIz STMicroelectronics su najavili LSM320DL multi-senzor modul sa pet stepeni slobode. Integracija 3-osnog digitalnog akcelerometra i 2-osnog digitalnog žiroskopa u jednom uređaju povećava očitavanu tačnost i pouzdanost pri smanjenoj veličini i ceni, a takođe otvara i nove mogućnosti za detekciju pokreta visoke preciznosti u mobilnim telefonima, navigacionim sistemima, igračkim konzolama i mnogim drugim prenosivim uređajima.

 slika_lsm320dl_multi_senzor_modul_pet_stepeni_slobode_senzori_vesti_automatika.rs.jpg ST-ov najnoviji visoko precizni modul detektuje ubrzanja do 16g. Napredni dizajn mehaničke strukture za detekciju garantuje izuzetnu simetriju i otpornost na mehaničke i toplotne udare. Modul koristi mikromašinsku tehnologiju koju je ST primenio na preko 1,2 milijardi senzora kretanja koji se već nalaze na tržištu.
   Pakovanje sa pet stepeni slobode u jednom uređaju povećava robusnost sistema, koji zajedno sa visokom termičkom i mehaničkom stabilnošću i naprednim opcijama za upravljanjem utroškom energije, čini ST-ov novi multi-senzor modul savršenim izborom širokom spektru potrošača i industrijskih aplikacija.
   Ovaj multi-senzor modul je uključen u intuitivni korisnički interfejs u mobilnim telefonima, igračkim konzolama, daljinskim upravljačima i drugim uređajima, zatim za praćenje i kompenzaciju vibracija u industriji i drugim mestima gde je to neophodno.
   Modul sadrži power-down i sleep modove, a ugrađen je i FIFO (first-in first-out) memorijski blok, koji uklanja potrebu za stalnom komunikacijom senzora sa glavnim procesorom. Uređaj može da radi sa bilo kojim naponom u opsegu od 2,4 do 3,6V.  Uređaj je dostupan na tržištu, a njegova cena se kreće od $3,5 za količine od 1000 komada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.