logo.gif
logo.gifNational Instruments je 16. septembra najavio pojavljivanje novog drajvera koji omogućava korisnicima NI LabVIEW grafičkih platformi da komuniciraju sa senzorima za ekološki monitoring pomoću SDI-12 serijskog protokola koji služi uglavnom za komunikaciju sa inteligentnim senzorima.

Sa NI LabVIEW SDI-12 Application Programming Interface (API) softverom moguće je vršiti akviziciju podataka o nivoima u tankovima, pH vrednostima zemljišta, čistoći tečnosti i postojanju čestica u njoj, i drugim merenjima koja su od kritične važnosti za ekološki inženjering.

SDI-12 protokol omogućava komunikaciju sa velikim brojem senzora koji se najčešće koriste u aplikacijama kao što je praćenje klimatskih promena, kvalitet vode i testiranje kvaliteta, ekološkim istraživanjima, monitoringu sastava zemljišta i analizama vremenskih promena.

LabVIEW SDI-12 API zajedno sa RS232 u SDI-12 konvertorom i bilo koji računar ili NI PAC kontroler koji ima serijski port mogu da budu korišćeni u okviru laboratorija, ali i kao nezavisni sistemi na udaljenim lokacijama. LabVIEW SDI-12 API se može skinuti besplatno sa NI Instrument Driver mreže na sledećem linku : www.ni.com/idnet. Zainteresovanim korisnicima je takođe dostupan i tekst o pravljenju monitoring sistema za ovakve namene na linku www.ni.com/devzone pod naslovom “Building an Environmental Monitoring System for SDI-12 Devices”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.