vesti_upravljanje_procesima_rockwell-automation_automatika.rs.jpg
vesti_upravljanje_procesima_rockwell-automation_automatika.rs.jpg
Allen-Bradley-ovo Kinetix 300 EtherNet/IP indeksiranje servo uređaja od Rockwell Automation pruža konstruktorima mašina i krajnjim korisnicima mogućnost da se standardizuju na jedinstvenoj komunikacijskoj mreži radi lakšeg puštanja u pogon, konfigurisanja i pokretanja. Sa novim servo uređajem celokupno rešenje upravljanja – uključujući HMI, programabilne kontrolere automatizacije, I/O i hod mašine – može biti povezano preko standardne EtherNet/IP mreže.

    vesti_upravljanje_procesima_rockwell_automation_kinetix_300_servo_drive_automatika.rs.jpg
   Uz mogućnost da podrži do 5 tipova indeksiranja i 32 indeksa, Kinetix 300 servo drajv je idealan za indeksiranje tabela, naizmeničnih horizontalnih i vertikalnih mašina za oblikovanje/punjenje/pečatiranje, kao i jednostavnih mašina za presovanje, mašina za pakovanje i mašina za podizanje paketa. Kombinovanjem Kinetix 300 servo drajva sa Allen-Bradley MP-Series ili Alen Bradley TL Series motorima, i Allen-Bradley Compact Logix L23 ili CompactLogix L32 kontrolerom, Rockwell Automation sada pruža mogućnost mašinama koje zahtevaju snagu Rockwell Automation integrisane arhitekture sistema, da dobiju isplativ paket za rešenja sa malim brojem kretanja ose. Takođe drajv može da radi sa Allen-Bradley MicroLogix procesorom kako bi doprineo isporuci isplative komponente mašinskom nivou rešenja.
 
   Kinetix 300 drajv prikazuje jednostavnu integraciju sa Rockwell Software RSLogix 5000 softverom kroz Kinetix 300 dodatak. Takođe ima i drajv-kompatibilne alate za web konfiguraciju. Kao rezultat, konstruktori mašina ne moraju učiti, učitavati ili održavati  pokretni softver.
 
  Radi zaštite osoblja i povećanja produktivnosti Kinetix 300 servo pogon dolazi opremljen sa sigurnosnom funkcionalnošću trenutnog isključenja. Sa sposobnošću bezbednog isključenja, zadaci kao što su podešavanje mašine, čišćenje, uklanjanje smetnji i ostalih tipičnih radova održavanja koja prethodno zahtevaju isključenja mašine, sada se mogu ostvariti bez uklanjanja struje iz cele mašine. Umesto toga, izlaz drajva može biti bezbedno izbačen iz stroja, omogućavajući brži restart mašine i kraće vreme pauze. Pored toga, komponente kao što su ulazni kontaktori nisu potrebne, time pojednostavljujući dizajn mašine i pomažući u smanjenju i prostora za radnu ploču i ukupnih troškova sistema.
 
   Kao glavna karakteristika Kinetix 300 servo pogona ističe se njegova kompaktna veličina, a  ima na raspolaganju i opsege napona i snage da zadovolji širok spektar zahteva globalnih mašina, uključujući primenu u pakovanju, alternativnoj energiji kao i u proizvodnoj i montažnoj industriji.
 
   „Mnogi konstruktori mašina i krajnji korisnici kreću se ka jednomrežnim rešenjima“, izjavio je James Grasslorenz, proizvodni menadžer, Rockwelll Automation. „Usklađivanjem EtherNet/IP tehnologije, vodeći svetski industrijski Ethernet, Kinetix 300 servo drajv može da eliminiše potrebu za pokretnom mrežom uz zadržavanje visoke brzine povezivanja sa odličnom pouzdanošću.“
 
   Rockwelll Automation, najveća svetska kompanija posvećena industrijskoj automatizaciji i informaciji, omogućava svojim korisnicima više produktivnosti i podnošljiviji svet. Sa sedištem u Milwaukee, Wis., Rockwell Automation zapošljava oko 19 000 ljudi uslužujući korisnike u više od 80 zemalja.
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.