ubisense logo automatika rs
ubisense logo automatika rsUbisense rešenje sistema pametne febrike koje se koristi za sklapanje delova u automobilskoj industriji je obeležilo svoju godišnjicu pilot projekta u okviru Daimler opreme koja pokriva linije za sklapanje za Mercedes S klasu automobila koja se nalazi u Nemačkoj.

 Prateći obiman dokaz koncepta korisničkog objekta u Rastatt-u, Ubisense je dobio ugovor da opremi liniju za sklapanje S klase u Sindelfingen postorojenju. Projekat je bio podeljen u dve faze: fazu pilot projekta koja je pokrivala 2 segmenta linija i pomoćni DC alat koji je služio za potrebe integrisanja i testiranja rešenja; sistem će sada biti instaliran na preostale stanice i svi DC alati će biti integrisani. Ubisense sistem pametne fabrike automatizuje prepoznavanje interakcije između alata i vozila na proizvodnoj liniji, eliminišući potrebu za skeniranjem identifikacije vozila i obezbeđujući to da ispravan program alata bude upotrebljen za dato vozilo. U dodatku, tačna lokacija svakog vozila se prati i poklapa sa identifikacijom vozila, što se dalje prosleđuje pomoćnim radnicima pre nego što vozilo pristigne na svaku stanicu. Ovo je posebno od koristi na segmentima linija gde tradicionalne senzorske tehnologije za vozilo nisu dostupne.

ubisense pametna fabrika automatika rs

 
 Rezultat korišćenja Ubisense sistema pametne fabrike se ogleda u značajnom smanjenju neproduktivnog vremena sklapanja, baš kao i eliminacije mnogih grešaka koje se javljaju pri ručnim operacijama kao što je skeniranje.

 Sistem pametne fabrike je integrisan sa PLUS izvršnim sistemom za proizvodnju automobila i sa DC alatima preko Atlas Copco Open Protocol sistema. Konačno rešenje će takođe kontrolisati druge uređaje i alate nekoliko drugih distributera. Ubisense vrši implementaciju ovog rešenja sa Atlas Copco prateći strateško partnerstvo koje su ove dve kompanije lansirale 2009. godine.

 Richard Green, generalni direktor Ubisense kompanije, dodaje: “Mi imamo tu čast da sarađujemo sa Daimler i Atlas Copco kompanijama, koje su obe poznate po visokom kavlitetu njihovih proizvoda i proizvodnoj savršenosti. Jedva čekamo da snabdemo naše klijente sa proizvodima koji zadovoljavaju ambiciozne proizvodne ciljeve u godinama koje dolaze.”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.