arduino wifly naslovna automatika.rsDa bismo demonstrirali kako se može upravljati uređajima preko Wi-Fi mreže, uz korišćenje arduino wifly, naizmenično ćemo uključivati i isključivati LED slanjem http zahteva iz web pregledača na wifly.

 Za ovaj projekat će nam biti potrebno:

1. Arduino uno;
2. Wifly;
3. LED;
4. Otpornik od 220 Ω;
5. Žice za prespajanje – kratkospojnici.arduino wifly 1 automatika.rs

Slika 1. Povezivanje

Korak 1 – Implementacija

Nakon povezivanja, vreme je da se aplouduje kod. To se radi na dva načina:
1. Wifly se koristi kao hotspot;
2. Pristupanjem ved postojećoj wifi mreži korišćenjem wifly-a.
Korak 2 – podešavanja
 U prvom slučaju se wifly konfiguriše kao hotspot (uputstvo ovde) a zatim aplouduje kod dat ovde. U drugom slučaju se wifly konfiguriše za pristupanje wifi korišćenjem serijskog monitora, ili koda. Nakon podešavanja, koristiti isti kod kao i u prvom slučaju. Kod se može koristiti umesto serijskog monitora.
Korak 3 – LED kontrolaarduin0 wifly 2 automatika.rs

Slika 2. LED kontrola

Nakon aploudovanja koda, otvoriti serijski monitor i sačekati da wifly uspostavi sopstveni hotspot ili se poveže na već postojeći. Serijski monitor će prikazati IP adresu wifly-a.arduin0 wifly 3 automatika.rs

Slika 3. Prikaz IP adrese

 Zatim treba povezati računar ili smart telefon na wifi hotspot na koji je povezan vaš wifly, i u web pregledaču uneti IP adresu wifly-a, koja je prikazana na serijskom monitoru, nakon koje treba uneti /&1# (da se LED uključi) ili /&2# (da se LED isključi). U ovom primeru to bi bilo 192.168.43.89/$1# i 192.168.43.89/$2# respektabilno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.