Kompanija Halliburton sklopila je partnerstvo sa Microsoft-om, radi digitalizacije naftne industrije. Partnerstvo ove dve kompanije daće za rezultat čvrsto integrisana energetska rešenja koja će digitalizovati naftnu industriju.

 Kako bi se ova zamisao realizovala, potrebno je mnogo istraživanja i proučavanja karakterizacije rezervoara, modeliranja i simulacije, izgradnje domena specifične vizualizacije, stvaranje visoko interaktivnih aplikacija i podsticanje digitalizacije sredstava za proizvodnju i istraživanje.

 Kao svoj prvi korak ka uspešnoj realizaciji ovog projekta, kompanija Halliburton je kreirala DecisionSpace 305 softver, koji omogućava prenos podataka u realnom vremenu sa IoT (Internet of Things) uređaja na naftna polja i pruža mogućnost primene modela dubokog učenja za optimizaciju bušenja i proizvodnje, kako bi se smanjili troškovi.

 Pametne fabrike za povećanje produktivnosti

 Proizvodna industrija, vazduhoplovstvo i odbrana, kao i automobilska i transportna industrija su industrijske grane čiji se proizvođači najčešće opredeljuju za pametne fabrike. Pametne fabrike će do 2022. godine povećati produktivnost proizvodnje za čak sedam puta više nego danas.

 Buffalo se pridružuje IoT mreži

 Buffalo, grad u državi New York, krenuo je stopama velikih metropola poput San Franciska i Bostona. SigFox će primeniti svoju LPWA mrežu, kako bi pomogao gradu da implementira na primer, softver za pametno parkiranje ili softver za pražnjenje i punjenje gradskih kontejnera.

 IoT startup projekat Flutura, dostiže vrednost do 7,5 miliona dolara

 Ovaj startup projekat je zapravo IoT obaveštajna kompanija, koja se bavi detekcijom neotkrivenih signala koje strimuju IoT senzori, aktivnih i operativnih podataka koristeći svoju platformu za obradu podataka, Cerebra.

Incedo predstavlja vertikalna IoT rešenja

 Incedo, kompanija koja se bavi proizvodnjom Bay Arena softverima i uslugama, izbacila je svoj IoT NXT portfolio, koji je fokusiran na razvoj raznih rešenja u industriji, uključujući obnovljive izvore energije, industrijske i transportne sektore. Rešenja uključuju upravljanje ”smart energijom” kako bi na primer proizvođačima akumulatora i automobila omogućili praćenje rada i kvaliteta samih akumulatora i vršili optimalno iskorišćenje energije. Takođe, cilj im je da pametno upravljaju naftnim poljima, kontinuirano prate gas i šalju upozorenja korišćenjem mobilnih i fiksnih detektora plina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.