logo_festo_automatika_upravljanje_procesima.jpg
logo_festo_automatika_upravljanje_procesima.jpgKompanija Festo je razvila samopodešavajući pneumatski sistem sa absorbovanjem udara dosupnog kao opcija za kompanijine DSNU serije kružnih cilindara pneumatskih aktuatora koji se proizvodi po porudžbini. Sistem koristi geometriju vazdušnog kanala da bi se obezbedilo ventilisanje vazduha kojim se apsorbuju mehanički udari.
 

   Sistem automatski podešava svoje karakteristike kako bi se prilagodio postojećem opterećenju i uslovima brzine s ciljem optimalnog apsorbovanja u krajnjoj poziciji. Festo prvenstveno nudi sisteme za svoje DSNU familije oblih cilindara. Modeli dostupni sa novim sistemom imaju raspone prečnika od 16 do 63mm sa dužinom do 500mm. Ovaj sistem je prvenstveno namenjen za srednje uticajne energetske primene što uključuje opterećenje do 5kg i brzine do 1m/s. Sistem je takodje dostupan na FESTO CRDSNU, otporan je na koroziju, od nerdjajućeg  je čelika, zaobljenog cilindra koji eliminiše potencijalnu prljavštinu. dsnu_actuator_festo_automatika.jpg

  Pošto se izduvni tok pneumatske komore za ublažavanje udara menja , Festov PPS sistem radi sa najčešćim dozvoljnim brzinama i kombinacijama mase kako bi postao podesan za veliki broj primena. Festo procenjuje da će u proseku sistem oduzeti korisnicima 5 minuta za instalaciju i podešavanje cilindra.

   Pošto nema podešavaja koja se mogu menjati, sistem je najbolji dokaz i nudi dugogodišnji rad bez servisiranja. Festov DSNU pneumatski cilindri koji su opremljeni sa PPS sistemom su 100% zamenljivi sa njihovim ručno podešavajućim DSN-PPV modelima.
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.