36705_main_abb_logo.jpg

36705_main_abb_logo.jpg

ABB uvodi novi softver za nadzor stanja velikih asinhronih motora, koji može unapred da detektuje potencijalni kvar motora. Ključ je ABB-ov inteligentan softver, koji analizira vibracije i druge podatke prikupljene od motora. ABB MACHsense-P može pronaći probleme sa ležajevima, defektima namotaja rotora, ravnotežom, unutrašnjim neusklađenostima i abnormalnostima napona, pružajući rano upozorenje inženjerima u postrojenjima. 
 

  Softver pruža tačne dijagnoze, brzo izveštava, sa rezimeom dostavljenim na licu mesta, sadrži sveobuhvatnu analizu struje, napona i vibracija, jasno procenjuje defekte-po težini, preporučuje određene popravke, uzima u obzir konstrukciju mašine pri proceni težine defekta, smanjuje neplanirane zastoje u radu i izdaje rana upozorenja, ostavljajući vreme za planiranje održavanja.

  Tehničari u ABB-ovim servisnim centrima u 35 zemalja širom sveta, uključujući i Veliku Britaniju, sada su obučeni da koriste ABB MACHsense-P. Tehničar postavlja senzore na motor koji se testira. Određeni senzori, pomoću ubrzanja, konvertuju vibracije u električne signale. Drugi mere električne podatake. Signale prikuplja kolektor podataka, koji je povezan na laptop. U jednom danu, tehničar može obično testirati između četiri i šest motora.

vesti_novi_proizvodi_monitoring_motori_abb_machsense-p_automatika.rs.jpg

  Kupac odmah dobija na licu mesta pregled rada i performanse motora, koji su predstavljeni kao bojama kodirani izveštaji ocena četiri ključne oblasti: kotrljajnih ležajeva, kaveza rotora, instalacija i napajanja. Kasnije, nakon opsežne analize od strane stručnjaka, kupac dobija detaljniji izveštaj za one motore koji su označeni  još u početnom testiranju postrojenja kao zabrinjavajući. Stariji monitoring sistemi (Pinto) generisali su previše grešaka – uglavnom zbog buke motora i tako davali pogrešna očitavanja. Sledeće godine, ABB planira da proširi ove usluge za sinhrone motore i vetrogeneratore. 
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.