naslovna_vesti_siemens_srbija_subotica_fabrika_generatora_automatika.rs.jpg
naslovna_vesti_siemens_srbija_subotica_fabrika_generatora_automatika.rs.jpgKompanija Siemens će u narednih 18 meseci zaposliti još 150 radnika u svojoj fabrici u Subotici i uložiti 24 miliona evra u proizvodnju novog tipa generatora, istakao je Tihormir Rajlić, generalni direktor ove kompanije prilikom susreta sa predstavnicima gradskih vlasti i Elektroprivrede Srbije u Siemens fabrici u ovom gradu. Investicija vredna 24 miliona evra biće uložena u proizvodnju novog tipa generatora, bez prenosnika i sa direktnim pogonom.
 

  Ovaj patent je nedavno razvio jedan od kompanijskih inženjera i centrala Siemensa je odlučila da proces proizvodnje realizuje baš u Siemens fabrici u Subotici. Novi tip generatora će se proizvoditi isključivo u fabrici u Subotici i biće namenjen izvozu na svetsko tržište.

  Siemens fabrika u Subotici, najznačajniji domaći proizvođač električnih mašina i pretvarača koji se primenjuju u oblasti obnovljivih izvora energije, predstavlja reprezentativan primer ovog segmenta srpske privrede koji Srbiju postavlja na tehnološku mapu sveta, zaključeno je tokom susreta predstavnika Elektroprivrede Srbije, Grada Subotice i kompanije Siemens u ovoj fabrici.

  "Naša fabrika je jedna od malobrojnih fabrika u svetu koja proizvodi generatore za vetroelektrane i ima jedinstven portfolio komponenti za vetro i solarne elektrane. Ponosni smo što je fabrika u Subotici ujedno i predvodnik primene koncepta energetski efikasne proizvodnje u Srbiji. Kao lider u tehnološkim inovacijama i veliki pobornik razvoja "zelenih tehnologija", zalažemo se za što veću primenu čistih tehnologija u proizvodnji i verujemo da će i EPS, naš najznačajniji partner, biti u prilici da se okrene primeni ovog koncepta", istakako je Tihomir Rajlić, generalni direktor kompanije Siemens, tokom posete fabrici Siemens.


{gallery}vesti/siemens_subotica/siemens{/gallery}

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.