beckhoff logo fontana vodena zavesa automatika.rs
beckhoff logo fontana vodena zavesa automatika.rsU Švajcarskom gradu Flims na sajmu „World of Water“ puštena je u rad magična fontana pod imenom „Waterdoor“ – (vodena vrata). Kreirana je od strane grupe inženjera, a impresionirala je posetioce sajma. Dok je voda slobodno padala sa određene visine, posetioci su mogli da prolaze kroz vodenu zavesu a da se ni najmanje ne nakvase. Da bi posetioci ostali suvi postarao se sistem sa Beckhoff CX8090 Embedded PC industijskim računarom, sa integrisanim EtherCAT terminalima i TwinSAFE tehnologijom.

 Sajam “World of Water” u Flims-u, koji se ranije zvao “Sinfonia d’aua” pokušao je da demonstrira posetiocima kako se prirodni resursi mogu koristiti na efikasan, a ujedno i na ekološki odgovoran način. Flims Electric, kompanija koja je bila zadužena za projekat želela je da posetiocima na primeru pokaže kako vredni prirodni resursi treba da budu tretirani na pravi način.

fontana vodena zavesa automatika.rs Tehnologija ove izložbe ukratko se sastoji od stotine mlaznica kontrolisanih od strane Beckhoff CX8090 Embedded PC računara i EL2798 EtherCAT relejnih modula. Svaki od relejnih modula ima po 8 DC/AC pretvarača koji pogone ventile mlaznica. Za informaciju o prolasku ispod fontane koristi se radar, koji šalje informacije sistemu koji na osnovu te informacije kontroliše ventile mlaznica. Industrijski računar na taj način kontroliše nivo i brzinu protoka vode. Voda koja se koristi u ovoj aplikacije skladištena je u rezervoaru i povremeno se kontrolno dopunjuje. Bezbednost rezervoara za vodu postiže se sigurnosnim sistemom sa TwinSAFE terminalima, koji su deo sistema.

beckhoff fontana vodena zavesa automatika.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.