36705_main_abb_logo.jpg
36705_main_abb_logo.jpgABB je realizovao daljinsko upravljanje i nadgledanje naftnih i gasnih automatizacionih sistema na dva Shell -ova proizvodna pogona u Norveškom moru. Rešenja koja su tom prilikom realizovana rešavaju trenutno dva najveća izazova sa kojima se suočava industrija nafte i gasa: kako da zadrže korak sa brzim promenama u oblasti automatizacije i informacionih tehnologija koje, tradicionalno, zahtevaju prisustvo visokospecijalizovanih inženjera na postrojenjima i kako da eliminišu potrebu za ovim stručnjacima na mestima udaljenim od kopna, a bez ugrožavanja sigurnosti i produktivnosti.

shell_automatizacija_daljinsko_upravljanje_automatika.rs.jpg 
   Poznato kao Service Environment™, ABB ovo rešenje predstavlja uspešan odgovor na ove izazove u dve najveće i najsloženije proizvodne lokacije Shell-a. Princip je takav da ABB-ovi stručnjaci nadgledaju i prate proizvodne procese, upravljaju automatizacijom postrojenja i sigurnosnih sistema iz tri sobe za daljinsko praćenje (ARMOR™), locirane na kopnu u Norveškoj.
 
   Na ovaj način inženjeri su u mogućnosti da brzo odgovore na upozorenja, optimizuju, nadograđuju i razvijaju sistem i sarađuju na projektima sa Shell-om i ovlašćenim trećim licima, bez obzira na to gde se oni nalaze. Na projektu je radilo oko 400 ABB-ovih inženjera.
 
  Bitan aspekt koncepta je i zatvorena i trajna saradnja ABB-a i Shell-a. Obezbeđena je transparentnost, jasna komunikacija i donošenje ispravnih odluka u svakom trenutku, sve što je od vitalnog značaja za postizanje proizvodnih i finansijskih ciljeva.
 
   Pored ova dva nalazišta, ABB isporučuje i druge sisteme za automatizaciju većini naftnih i gasnih nalazišta u regionu.
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.