ABB logo uvodna automatika rs
ABB logo uvodna automatika rs

ABB Robotics sarađuje sa SVIA Industrial Automation iz Švedske kako bi napravili SVIA PickVision – pametnu kameru za tržište industrijskih robota u Severnoj Americi. SVIA je specijalizovana u opremanju industrijskih robota sistemima za vid koji omogućavaju funkcionalnost za mašine alatke i sisteme za proizvodnju kao što su CNC mašine, vertikalni mašinski centri i ginderi.

 PickVision je visoko fleksibilan i jednostavan za korišćenje sistem koji sa zasniva na održivoj tehnologiji koja se koristi za širok spektar robotskih primena koje mogu biti unapređene davanjem sposobnosti vida robotima. Postoji preko 600 PickVision instalacija u Evropi i velika većina ih je sa ABB industrijskim robotima.

 Sa PickVision-om robot zapravo vidi delove kojima upravlja, što mu dopušta da jednostavno podesi razne delove. Ova povećana fleksibilnost čini PickVision sistem idealnim za operacije koje rukovode malom zapreminom delova i zbog čega su brzina i okretnost obezbeđene pomoću funkcija pametne kamere, koja je takođe visoko efikasna za operacije rukovanja velikom zapreminom istih delova. Sistem je strogo integrisan sa ABB moćnim IRC 5 kontrolerom koji omogućava “plug & play” jednostavnost koja obezbeđuje korisnicima da jednostavno podese i prilagode sistem za specifične aplikacije. On može da bude programiran na PC-iju ili tabletu i podržan od strane Windows 8 touch screen interfejsa. Sistem uključuje sposobnosti daljinskog servisa uključujući specijalno dizajnirane iPhone aplikacije.

ABB robotika pickvision tehnologija automatika rs “Dajući robotima sposobnost da vide donosi značajno poboljšanje sposobnosti i mogućnost primene u širokom spektru robotskih aplikacija, kako u postojećim, tako i u dolazećim segmentima,” kaže Gary Frick, Predsednik SVIA. “Kada smo prvi put razvili PickVision, imali smo tri cilja na umu – da obezbedimo alat koji je moćan i fleksibilan, ali i dalje jednostavan za upotrebu. Sa ostvarenjem uspeha u Evropi i zahvaljujući podršci ABB kompanije, smatramo da je sada idealno vreme da donesemo ovu tehnologiju na tržište Severne Amerike.”

 “SVIA i ABB su obezbedili sjajne resurse za sve proizvođače širom Evrope, spajajući sposobnosti industrijskih robota sa standardnom tehnologijom za gledanje, naročito u oblasti mašina alatki,” kaže Ed Moritz, Channel & Market razvojni direktor, ABB Robotics-a Severne Amerike. “Mi smo naročito srećni što možemo da donesemo ovu dokazanu ekspertizu našim sistem integratorima i klijentima u SAD-u, Kanadi i Meksiku.”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.