yokogawa elektrana naslovna automatika.rs
yokogawa elektrana naslovna automatika.rsKompanija Yokogawa Electric je najavila da će obezbediti kontrolni sistem za geotermalnu elektranu Kamojang u Indoneziji kao i nadzor i kontrolu pete jedinice (Unit 5) parne turbine i pomoćnih objekata. Kamojang termalna elektrana u gradu Garut bila je u funkciji više od 30 godina (istraživanja u u ovoj oblasti su započela još u periodu holandske kolonizacije) uz stalna usavršavanja.

 Kao najrazvijenija ekonomija Jugoistočne Azije, koja se ujedno bori da zadovolji rastuću potražnju za električnom energijom, Indonezija se poziva na one najveće geotermalne energetske resurse, planirajući mnoge projekte koji se tiču alternativnih izvora goriva.

 Kompanija Yokogawa Electric je takođe u poslu sa geotermalnom industrijom, uz snabdevanje svog 11-tog kontrolnog sistema za termoelektrane u zemlji. Centum CS 3000 integrisani kontrolni sistem kompanije Yokogawa se koristi u četvrtoj Kamojang jedinici (Unit 4) a planira se i praćenje i kontrola pete jedinice.

yokogawa elektrana 1 automatika.rs
 Geotermalna elektrana Kamojang je u vlasništvu državne kompanije za naftu i gas PT Pertamina Geotermal Energy (PGE) koja upravlja elektranom. Peta jedinica će imati proizvodni kapacitet od 35 MW i za njenu izgradnju je predviđeno da bude gotova do jula 2015. godine. U cilju praćenja i kontrole pete jedinice parne turbine i pomoćnih objekata, Yokogawa Engineering AsiaYokogawa Indonesia će snabdevati Centum VP integrisani kontrolni sistem, InsightSuite AE sistem za optimizaciju efikasnosti, sistem za upravljanje resursima fabrike-PRM, sistem za upravljanje informacija u fabrici-PIMS i simulator fabričkih operacija.

 Do realizacije projekta je došlo po nalogu Tokyo Denki Sangio kompanije koja je prodajni agent za Yokogawa-u. Za proizvodnju i isporuku parnih turbina i generatora odgovorna je bila kompanija Fuji Electric.

 Geotermalna energija ne emituje ugljen dioksid, a može generisati stabilno snabdevanje energije tokom dana i noći, u svim vremenskim uslovima. U cilju proširenja industrijske automatizacije, kontrole poslovanja i većeg doprinosa realizaciji održivog razvoja, Yokogawa kompanija je težište stavila na obnovljive izvore energije poput geotermalne energije. Kao takva, kompanija će raditi na daljem proširenju svojih rešenja u Indoneziji, kao i u drugim zemljama sa bogatim geotermalnim potencijalima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.